14 de juliol del 2013

Etapa 2: Ripoll – La Seu d’Urgell

Avui ens hem llevat d'hora i ens ha permès sortir del càmping a les 9 del matí. Al cap de pocs quilòmetres ja hem enfilat la primera dificultat muntanyosa de la jornada, el Coll de Merolla. Un port d'uns 12 km que s'anava fent a bon ritme i que, sense la calor del migdia ha permès que el grupet arribés conjuntament al capdamunt. L'ascens ens ha conduït del Ripollès a l'Alt Berguedà. La baixada fins a Guardiola ha estat llarga però amb unes vistes del Pedraforca dignes de fotografiar.

Un cop passades les localitats de La Pobla de Lillet i de Guardiola de Berguedà en un gir a la dreta hem enfilat la carretera que ens ha conduït a Saldes i Gòsol. La pujada als colls de la Trapa i de Josa ha estat dura i feixuga. Estava previst parar a dinar a Saldes, però ens hem trobat que el poble estava ple de gent atès que avui es celebrava la Cursa del Pedraforca. Hem seguit fins a Gòsol (a 3 km de coronar la tercera dificultat orogràfica de l'etapa, el Coll de Josa), on hem dinat.

Del dinar cal destacar tres aspectes. El primer la lentitud del servei; el segon el menú d'hidratació del Roger (tres mitjanes, un trifàsic de whisky – això és dòping – i un puret per acompanyar-ho); el tercer la benedicció del mossèn de la parròquia de Gòsol (un mossèn d’aspecte peculiar) a tots els vehicles de la contrada en motiu de la onomàstica de Sant Cristòfol.

Després de dinar hem afrontat els tres darrers quilòmetres del Coll de Josa (els més durs de la jornada) amb una solellada més que considerable. El grup, per la duresa dels ports ja s'ha tallat irremeiablement. L'ensurt de la jornada ha vingut en el descens paisatgísticament magnífic (a destacar les vistes de Josa del Cadí i de Tuixent); en una de les primeres paelles de la baixada en Pau no l'ha pogut traçar bé i una mica més i traça una línia recta fatídica, però per sort en el darrer moment l'ha redreçat i ha seguit camí. Malauradament causant-li una avaria de poca entitat, però que condiciona.

Finalment, a l'alçada de Tuixent hem iniciat el darrer coll de la jornada, el Coll de la Trava, sense grans desnivells però llarg, molt llarg. Finalment, un cop a dalt ens esperava l'autocaravana de la Teresa i del Salvador. Després de les fotos pertinents ens han informat que el Kosmo, el seu gos, se'ls havia escapat bosc endins. Això ha trencat el grup ja que el Roger s'ha quedat a buscar-lo i la resta hem enfilat un llarg descens per un asfalt deplorable fins a La Seu d'Urgell, on ens esperava l'Assumpta que s'havia avançat per trobar un càmping on acampar.

Al cap de 20 minuts de la nostra arribada han aparegut l'autocaravana amb el Kosmo i el Roger.

Un cop al càmping, després de les cerveses corresponents, tres corredors hem tingut el valor de banyar-nos a la piscina. Durant el sopar ens ha fet el ruixat de rigor i hem acabat la jornada visualitzant l'anàlisi tècnic dels nostres amics i experts biciclistes Siperico Nodelgado, Noperico Sidelgado i Eufemiano Fuentes.

Demà comencem amb l'alta muntanya, saltem de La Seu a Vielha superant dos dels colossos amb més entitat de Catalunya, El Port del Cantó i el Port de la Bonaigua.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada