1 de maig del 2012

Etapa 3: Ruta de les Retallades

La tercera etapa de la Ruta de les retallades ens va portar cap el Camp de Tarragona. El objectius del dia era conèixer la realitat educativa, i fer visibles les reivindicacions de  l'Escola Reus 21 (Reus), Escola Abril (la Canonja) i l'Escola Olga Xirinacs (Tarragona). La voluntat de reflexionar sobre l'educació publica i de qualitat va ser palpable al llarg dels quasi 95 quilòmetres que ens esperaven per endavant. El matí es va despertar grisos, això no va fer recular els cinc intrèpids ciclistes, que van fer via i a 1/4 i cinc minuts de nou van emprendre la marxa cap a la destinació final, Tarragona. Els primers 35 quilòmetres es van fer amb rapidesa i amb l'esforç a la cara van poder superar el alt de Sta. Cristina i fer via cap a Rodonyà, Nulles i Bràfim. Un cop transcorreguda quasi la meitat de l'etapa, i amb l'amenaça de pluja encara present van fer, amb determinació i amb bons relleus, cap a la Pobla de Mafumet i el Morell, allà ens esperava una de les alegries del dia el Ricard, pare de l'Escola Abril, que va voler acompanyar-nos en aquest tram de la ruta. Com no podia ser d'una altra manera va ser acollit com un més de la família i junts vam fer via cap a Reus on desprès de uns moments de desorientació i pluja vam fer la foto de rigor davant l'escola Reus 21, allà ens esperaven l'altre part de la família de la Ruta, els pares de la Pasífae que ens acompanyaren fins al final de l'etapa amb cotxe i alhora els pares ciclistes que en aquesta etapa van ser la Gemma, El Francesc i el Dani.
 
 D'allà i gràcies al guiatge del Ricard vam anar a parar a la Canonja, on vam tenir la segona alegria del dia, que va ser en forma de rialles, felicitacions, gratituds, pancartes, cridòria i xivarri de tota la comunitat educativa de la Canonja que ens van rebre a la seva escola amb les mans obertes!!!! Després de tot l'amabilitat rebuda van tornar a la carretera, ara amb un altre guia l'Alejandro, pare de l'Olga Xirinacs que ens va fer anar per bon camí fins a la Pç. Imperial Tarraco on ens esperava una nova sorpresa en forma de directora, pares/mares i alumnes en bicicleta. Des d'allà ens van acompanyar fins a l'edifici de la seva escola, situada en un turó de Tarragona i un cop allà ens van oferir una calorosa benvinguda. Va ser llavors quan vam posar cara a aquelles magnífiques persones amb les quals havíem estat preparant la jornada. Un cop presentats ens van oferir un fabulós pic-nic a l'hort, ens van ensenyar tota l'escola i el que és més important, tothom va estar parlant sobre la seva realitat educativa de cadascun dels centres i com havia anat aquest procés.

Moltes gràcies un cop més a tothom qui ha fet possible al tercera etapa, nens i nenes, pares i mares de l'Escola Pasífae, Escola Abril, Escola Olga Xirinacs, famílies.....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada